Kemi

neutralisation - mol

08. november 2009 af ANK94 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Betyder det noget for neutralisationen med syre og base, hvilken mol(ær) det er? Altså skal man sørge for, at begge stoffer er f.eks. 1 molær?

Jeg har ledt lidt efter svaret på nettet, men kan ikke rigtig finde noget. Nogen der kunne hjælpe mig?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2009 af mathon

det betyder noget med molariteten,
men ikke
at syre og base skal være unimolære


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2009 af Darwin (Slettet)

#1.

unimolær?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2009 af mathon

uniform = samme form

unimolære = samme molaritet


Svar #4
08. november 2009 af ANK94 (Slettet)

okay, men jeg har ikke helt styr på det.

Hvis man vil neutralisere f.eks. 1M saltsyre med 2 M natriumhydroxid, skal man så bruge mere saltsyre for at få pH-værdien på 7?

og hvis det derimod var 1 M natriumhydroxid og en svag syre (også 1 M), så er forholdet heller ikke 1:1?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2009 af mathon

Vs·cs = Vb·cb

Vs = (cb/cs)·Vb = 2·Vb                   da stofmængdeforholdet her er 1 : 1


Svar #6
08. november 2009 af ANK94 (Slettet)

tak, men det var vist lidt over mit niveau, kan du svare på en anden måde?


Svar #7
08. november 2009 af ANK94 (Slettet)

men tak for hjælpen.

Jeg kan forstå at V er volume, C er koncentration, s er syre og b er base. men jeg forstår ikke, hvordan man skal regne det ud, eller hvad man præcist skal indsætte.

Men formlen viser vel bare at forholdet er 1:1, uafhængig af koncentrationen, ikke?.


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. november 2009 af mathon

i dette tilfælde
Jo


Skriv et svar til: neutralisation - mol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.