Matematik

Differentialregning

08. november 2009 af sputnik3 (Slettet)

Hej er der nogen som kan hjælpe mig med denne opgave?

Betragt funktionerne f og g med forskrifter

f(x) = 4x^2 + 2x +5

g(x) = -x^2 + 12x +7

Der findes en værdi af x0 så tangenterne i (x0,f(x0)) og (x0,g(x0)) til graferne for de to funktioner er parallelle.

Bestem denne værdi af x0

Hvordan kan jeg finde værdien af x0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

hvis tangenterne har samme hældningskoeffecient, er de parallelle, så find f'(x) og g'(x) og sæt dem lig hinanden, så finde du x0, derefter kan du indsætte


Svar #2
08. november 2009 af sputnik3 (Slettet)

OK, jeg har fundet f´(x) og g'(x) som er

f ' (x) = 8x +2

g ' (x) = -2x + 12

Så forstår jeg ikke hvordan jeg kan finde X0 ved at sætte dem lig med hinanden:

8x+2 = -2x+12 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

f og g har samme hældningskoeffecient <=> 8x0+2=-2x0+12 <=> x0=1


Svar #4
08. november 2009 af sputnik3 (Slettet)

okay tak for hjælpen


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.