Matematik

jeg har brug for hjælp

08. november 2009 af Smukkerose (Slettet)

jeg ved ikke hvor'n jeg skal regne de her :(

På en bestemt vare betales en moms på 23 kr.
a) Hvad er varens pris uden moms ?
b) Hvad er varens pris med moms ?

(det skal opstilles en ligning)

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2009 af mathon

          uden moms      moms       med moms
               100                 25               125
                 1                0,25              1,25
                0,8              0,20                1       

varens pris uden moms: (23 kr)/0,25 = 92 kr
varens pris med moms:  (23 + 92) kr = 115 kr

eller
varens pris med moms: (92 kr)·1,25 = 115 kr

       


Skriv et svar til: jeg har brug for hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.