Matematik

Lineære sammenhænge - beregning af b

08. november 2009 af Tyrael (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er lidt blank mht. hvordan man beregner b i ligningen: y = ax+b. Hvordan gør man det?
Jeg kan starte med at sige, at hældningskoefficienten = -1
y = -1x+b, og så er jeg lidt blank.
Punkterne er: (-2,7) (4,1).

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

sæt punktet (x,y) ind, så får du b


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2009 af Isomorphician

Du kender to (x, y)-punkter.

(-2, 7) og (4, 1)

Indsæt værdierne fra ét af disse punkter i din ligning:

y = -x + b

indsæt (4, 1):

1 = -4 + b

læg 4 til på begge sider:

5 = b


Skriv et svar til: Lineære sammenhænge - beregning af b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.