Matematik

ligning for tangent til graf

09. november 2009 af chiliconcarne (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej!

Jeg er ikke saa sikker naar det handler om at finde en ligning for tangenter til grafer saa vil lige sporge jer om det her ser rigtigt ud.. funktionen hedder:

f(x) = x^2-5x+4+2*ln(x) og punktet er (3, f(3))

f'(x)= 2x -5+2/x

f'(3) = 2*3 - 5 + 2/3 = 1,66667

f(3) = 3^2 - 5 * 3 + 4 + 2 * ln(3) = 0 ??

y= 1,66667 * ( x-3) + 0

y= -1,3333x
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. november 2009 af mathon

f '(3) = 2·3 - 5 + (2/3) = (5/3)

f(3) = 32 - 5·3 + 4 + 2·ln(3) = 9 -15 + 4 + 2ln(3) = 2ln(3) - 2

y = (5/3)·(x-3) + 2ln(3) - 2

y = (5/3)·x - 5 + 2ln(3) - 2

                                    y = (5/3)·x + (2ln(3) - 7)


Svar #2
09. november 2009 af chiliconcarne (Slettet)

aaah paa den maade! tak! kan jeg skrive (2ln(3)-7) mere praecist eller skal det bare staa saadan som det gor? (:


Svar #3
09. november 2009 af chiliconcarne (Slettet)

hvordan skitserer jeg grafen for funktionen?


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. november 2009 af mathon

y = (5/3)·x + (2ln(3) - 7) er den absolutte ligning

i tilnærmet udgave:
y = 1,67·x - 4,80

.......................

tabellægger den i exel


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. november 2009 af mathon

exel  →  excel


Skriv et svar til: ligning for tangent til graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.