Matematik

Opstil en ligning

09. november 2009 af Tinalee2001 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 en familie vil gerne have bygget et vinkelhus, hvor husets to fløje danner en ret vinkel mod hinanden. for at kunne det, har de købt en byggegrund på 700 m2.

a. det koster 8000 kr. per. m2, når man bygger hus. hvor lange kan fløjene tilsammen blive, hvis de skal være 7 meter brede, og familien har råd til at købe et hus til 1.200.000 kr.

b: hvor mange kilo græsfrø skal de købe, hvis resten af grunden skal laves til græsplanen? hvad koster frøene, hvis 1kg koster 62 kr?

c: hvor mange fliser skal de købe, hivs de i stedet vælger at lægger fliser halvdelen af den frie grund, og hver flise er 25 cm bred og 50 cm lang?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2009 af MN-P (Slettet)

a)

De kan ialt bygge 1200000/8000 m2 =150 m2

Ved et vinkelhus vil man nok regne med at fløjenes længde er ydermålet på fløjene, men når gulvarealet skal regnes ud, er det vigtigt at huske at hjørnets areal kun skal medregnes en gang.

Fløjene bliver så (150/7 + 7) m =( 21 3/7 + 7) m =28,4m

Græs areal=grundareal - husareal =

græsmængde =græsareal*græsmængde pr m2, som ikke er pålyst


Svar #2
09. november 2009 af Tinalee2001 (Slettet)

 hvordan laver m2  på excel 2008


Skriv et svar til: Opstil en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.