Matematik

ligning

16. januar 2005 af macro (Slettet)
hej har lige brug for lidt hjælp til en ligning, da jeg sidder lidt fast


2x(3x-4) = 2(3x^2+8)

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2005 af Micc_86 (Slettet)

Skulle gerne være:

2x(3x - 4) = 2(3x^2 + 8)

6x^2 - 8x = 6x^2 + 16

-8x = 16

x = -2

Men jeg tænker på, er du sikker på, at du har skrevet den rigtig ind?? Ville være mere logisk, hvis din opgave stod i at løse en andengradsligning :/

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2005 af erdos (Slettet)

2x(3x-4) = 2(3x^2+8) <=>
3x^2 - 4x = 3x^2 + 8 <=>
- 4x = 8 <=>
x = -2

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2005 af erdos (Slettet)

Ja, det tager sgu længere tid, når man forsøger at æde en plade rittersport samtidig!

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. januar 2005 af Micc_86 (Slettet)

Haha... sidder selv og spiser spaghetti, så ingen undskyldninger makker ;P

Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.