Matematik

Hjælp til ligninger på mat B

10. november 2009 af Mahiie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey alle sammen, jeg står og skal aflevere en enaflevering om senest 5 timer og er gået i stå ved tre ligninger der skal laves. Nogle der kan lave dem for mig ?? Har facit, men skal lave udregningen...

Mvh. Marie


a)  3 = 9x - 27 / 3x - 9



b) x / 24   -   3 (2-x) / 2   -   xi2. / 4    =   1 +     x-7 / 3     -    2 (x-1) i2.  / 8

c) x/ x+5 = 1  

Facit:

a) alle tal undtagen 3
b) x = 2
c) ingen løsning


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. november 2009 af Isomorphician

Hvad havde du selv tænkt dig?

Hint til den første: Hvad må nævneren ikke være lig med?


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. november 2009 af Cruiser (Slettet)

a)

3*(3x-9)=9x-27 x≠3

9x-27=9x-27

0=0

c)

x=x+5 x≠-5

0=5


Svar #3
10. november 2009 af Mahiie (Slettet)

Tusind tak, ved godt det er meget at bede om, men har rigtigt svært ved ligninger.


Skriv et svar til: Hjælp til ligninger på mat B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.