Kemi
titrering
16. januar 2005 af
Eva (Slettet)
hey :)
er lige gået lidt i stå i min kemirapport.. håber at der er nogen som kan hjælpe mig lidt videre.. på forhånd tak :)
skal bestemme koncentrationen af permanganatopløsning ved at titrere 0,1 g natriumoxalat opløst i 2 M svovlsyre med permanganatopløsning...
men kan ikke finde ud af hvilken reaktion som forløber.. altså mit gæt ville være:
1)
Na2C2O4 + H2SO4 -->Ca^2+ + H2C2O4
2)
Ca^2+ + H2C2O4 + Na2C2O4 --> ??
ej.. kan slet ikke gennemskue det :/ men synes ikke det her kan passe.. for senre skal jeg bestemme koncentrationen af calciumioner i mælken.. dette bliver jo falsk fordi der også er kommet nogen fra ved de der 2 reaktioner???
er lidt forviret :/
Mvh Eva
er lige gået lidt i stå i min kemirapport.. håber at der er nogen som kan hjælpe mig lidt videre.. på forhånd tak :)
skal bestemme koncentrationen af permanganatopløsning ved at titrere 0,1 g natriumoxalat opløst i 2 M svovlsyre med permanganatopløsning...
men kan ikke finde ud af hvilken reaktion som forløber.. altså mit gæt ville være:
1)
Na2C2O4 + H2SO4 -->Ca^2+ + H2C2O4
2)
Ca^2+ + H2C2O4 + Na2C2O4 --> ??
ej.. kan slet ikke gennemskue det :/ men synes ikke det her kan passe.. for senre skal jeg bestemme koncentrationen af calciumioner i mælken.. dette bliver jo falsk fordi der også er kommet nogen fra ved de der 2 reaktioner???
er lidt forviret :/
Mvh Eva
Svar #1
16. januar 2005 af Katty (Slettet)
Følgende reaktion sker ved sammenblanding:
Na2C2O4 (s) + H2SO4 (aq) → H2C2O4 (aq) + Na2SO4 (aq)
Derefter titreres efter følgende reaktionsskema:
2½ H2C2O4 (aq) + MnO4- (aq) + 3H+ → 5CO2 (g) + Mn2+ (aq) + 4H2O
Du ved, at nH2C2O4 = nNa2C2O4 = m/M
af redoxreaktionen ved du:
nMnO4- = nH2C2O4/2½
Du kan finde koncentrationen hvis du ved, hvor meget permangantionopløsning du anvendte til titrering vha.: c = n/V
Na2C2O4 (s) + H2SO4 (aq) → H2C2O4 (aq) + Na2SO4 (aq)
Derefter titreres efter følgende reaktionsskema:
2½ H2C2O4 (aq) + MnO4- (aq) + 3H+ → 5CO2 (g) + Mn2+ (aq) + 4H2O
Du ved, at nH2C2O4 = nNa2C2O4 = m/M
af redoxreaktionen ved du:
nMnO4- = nH2C2O4/2½
Du kan finde koncentrationen hvis du ved, hvor meget permangantionopløsning du anvendte til titrering vha.: c = n/V
Skriv et svar til: titrering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
