Matematik

Tjekke om dette er rigtigt regnet??

10. november 2009 af blondie07 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Et andengradspolynomium f er bestemt ved f(x) = ax^2 + bx + c

Det oplyses, at f har nulpunkterne -3 og 6, samt at f(2) = 40

Bestem tallene a, b og c

f(x) ax^2 + bx + c = a (x - (-3)(x-6) = a (x+3)(x-6)

f(2) a(2+3)(2-6) = a*5*(-4) = -20a

80 / 2 = -20a

a= -2

Er det rigtig beregnet??

MVH Kira


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2009 af Dynin (Slettet)

#0 ja


Svar #2
10. november 2009 af blondie07 (Slettet)

 okay.. mange tak!


Svar #3
10. november 2009 af blondie07 (Slettet)

 så :

a= -2

b= 2

c= 80 

????????


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2009 af Dynin (Slettet)

-#3 what? f(x)=-2(x+3)(x-6)=-2x2+6x+36 ... så a=-2, b=6 og c=36 ikk ;-)


Svar #5
11. november 2009 af blondie07 (Slettet)

 okay?? forvirret:(


Skriv et svar til: Tjekke om dette er rigtigt regnet??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.