Matematik

Det haster! Omvendt proportionalitet

10. november 2009 af Tyrael (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har brug for en hurtig forklaring:

Vi introducerer nu endnu en sammenhæng, hvor produktet af y og x er lig det sidste ciffer i dit personnummer.

Forklar hvilken type sammenhæng dette er, og opskriv dens ligning. Find da ved grafisk metode skæringspunkter mellem denne og linjen l.
Summen er: 5

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2009 af Taqz (Slettet)

 Skriv hele opgaven op, ellers ingen hjælp.


Svar #2
10. november 2009 af Tyrael (Slettet)

Hele opgaven er skrevet op.

Vi introducerer nu endnu en sammenhæng, hvor produktet af y og x er lig det sidste ciffer i dit personnummer.

Forklar hvilken type sammenhæng dette er, og opskriv dens ligning. Find da ved grafisk metode skæringspunkter mellem denne og linjen l.
Summen af mit personnummer = 5.
Linjen l's ligning = y = 11x+0

Er det nok?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2009 af Cruiser (Slettet)

#2


Linjen l's ligning = y = 11x+0 ? +0????


Svar #4
10. november 2009 af Tyrael (Slettet)

Ja, der er ikke nogen b-værdi. xD


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2009 af Cruiser (Slettet)

y+x=5 og y=11x

y=5-x

tegn linjerne i en graf



Brugbart svar (0)

Svar #6
10. november 2009 af bmoter66 (Slettet)

Der er en fejl, det skal være:

y*x=5 (y gange x = 5), her er x og y omvendt proportionale, det er den sammenhæng, der introduceres i denne opgave.

Når grafen tegnes y=5/x bliver det en hyperbel.


Svar #7
10. november 2009 af Tyrael (Slettet)

Tak! :-)


Skriv et svar til: Det haster! Omvendt proportionalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.