Fysik

Mekanik - Fysik B med hjælp til B

10. november 2009 af Sweppers (Slettet)

En bil kører med hastigheden v=27 km/h. Føreren træder på speederen, så vognen accelererer med a = 1,3 m/s^2 i Δt = 4,8 sekunder.

A) Hvilken hastighed når bilen herved op på?

B) Hvilken vejrstrækning tilbagelægger vognen, mendens den accelererer?

Kun hjælp til B :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2009 af peter lind

s= v0*Δt+½a(Δt)2


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

A) Du skal lave det om til m/s, 27 km/h = 27000m/3600s = 7,5m/s, så¨er Vslut = 7,5m/s + 1,3m/s2*4,8s = 13,74m/s svarende til 49,64 km/h. Hvis du har opgivet en hastighed i km/h, så deler du med 3,6 for at få den i m/s, og hvis du har den i m/s, så ganger du med faktoren 3,6 for at få den i km/h. Det er nemt at huske.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2009 af mathon

A)

    v = vo + a·t

B)
    som i #1
eller
    Δs = ½(vo+v)·t                        som er samme formel, men "tænkt" lidt anderledes


Skriv et svar til: Mekanik - Fysik B med hjælp til B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.