Matematik

ligninger -> Hjælp

11. november 2009 af John-ibrahim (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg har brugt over en time på den her ligning, jeg kan ikke løse den :(

3/(x+1)= 4/(x-2)

nogen der kan fortælle mig hvordan jeg skal gør det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2009 af MN-P (Slettet)

3/(x+1)= 4/(x-2)                        (x+1)≠0 og (x-2)≠0

                                                 gang på begge sider af = med (x+1)(x-2) og forkort nævnerne væk

                                                 gang ind i parenteserne

                                                  træk 3x fra på begge sider

                                                 læg 8 til på begge sider


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2009 af JonasE (Slettet)

1. gang over kors

4(x+1)=3(x-2)

2. Gang ind i parantes

4x+4=3x-6

3. isolér x

x=-10

x er -10.


Svar #3
11. november 2009 af John-ibrahim (Slettet)

Tak for hjælpen allesammen:D


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2009 af KurtZeroHansen (Slettet)

3 / (x + 1) = 4 / (x - 2)

3 * (x - 2) = 4 * (x + 1)

3x - 6 = 4x +4

3x - 4x = 4 + 6

-x = 10

x = -10


Skriv et svar til: ligninger -> Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.