Matematik

Matematik - Bestem sammenhæng

11. november 2009 af sapcool (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der kan bidrage med noget hjælp til denne opgave ?

Bestem den sammenhæng der er mellen tallene a og c, når andengradsligningen:

ax^2 + 2x + c = 0  , hvor a#0

Har netop en løsning ..

Tak på forhånd ..


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2009 af MN-P (Slettet)

Ved netop een løsning er diskriminanten 0

dvs b2-4ac=0              b=2

4-4ac=0

4=4ac

a*c=1 eller c=1/a

a og c er omvendt proportionale


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2009 af Dynin (Slettet)

#0 hvornår er der netop én løsning? ... HINT: betragt diskriminanten ...

EDIT: Glem det! MN-P har i #1 løst opgaven for dig ... så jeg desværre ikke før jeg svarede :/


Svar #3
11. november 2009 af sapcool (Slettet)

Ja okay . .mange tak :)


Skriv et svar til: Matematik - Bestem sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.