Matematik

differential ligning

11. november 2009 af hanspetersen (Slettet)

jeg har foelgende ligning:

dn/dt=a(1-n)-bn

jeg ved at b=0.125e(v/0,8)

saa skal jeg finde loesningen til den foerste ligning som funktion af n!

Jeg ved ikk helt hvor jeg skal starte, kender kun loesninger paa dn/dt=an-b, nogen hjaelp?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2009 af peter lind

dn/dt= a-an-bn= a-(b+a)n hvis du  foreagger omdøbningen a->-b og b+n -> -a for du den differentialligning du kender løsningen på.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2009 af Yow! (Slettet)

du kan løse ligningen ved substitution...

læs om det i din bog....


Skriv et svar til: differential ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.