Matematik

højden i trekant

12. november 2009 af assmus (Slettet)

eks..........Hvis nu jeg har en trekant hvor jeg ved at a=10, b=10 og c=10 hvordan finder jeg så højden på b til B


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2009 af Taqz (Slettet)

højden fra b til B er givet ved:

hb = c*sinA=a*sinC

Flyt selv rundt på ligningen så du får hvad du skal bruge.


Svar #2
12. november 2009 af assmus (Slettet)

jamen hvis jeg ikke kender graderne på A og C, så kan jeg da ikke bruge sin(A) vel?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2009 af mathon

beregner
   T = √(s(s-a)(s-b)(s-c))           2s = (a+b+c)

   ½·hb·b = T

   hb = (2T)/b


Svar #4
12. november 2009 af assmus (Slettet)

hvad er s og T?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2009 af Taqz (Slettet)

 Det er skrevet i #3


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. november 2009 af mathon

T er trekantsarealet
s er trekantens halve omkreds/perimeter


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. november 2009 af mathon

OK

jeg var lidt sen i optrækket:
trekanten er ligesidet,
hvoraf
vinkel A = 60°

og hb derfor lig med10·sin(60°) = 10·(√(3)/2) = 5√(3)


Skriv et svar til: højden i trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.