Matematik

Bestem dV/dt eller V'(t)

12. november 2009 af EmilieBN (Slettet)

Hej. Jeg kunne smadder godt bruge jeg hjælp til en opgave der lyder således:

Rumfanget V, af en cylinder med radius r er givet ved V = Π * r2 * h
Bestem dV/dt eller V'(t) når

1) r er konstant, mens h afhænger af t

2) h er konstant, og r afhænger af t

3) h = 3r og r afhænger af t

jeg har aldrig lært det her. Og vi skulle også kun kigge på opgaverne, men da jeg simpelthen ikke kan finde ud af det, vil jeg gerne lave dem.
Håber på noget hjælp, tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2009 af maddse (Slettet)

1) π og r er konstanter og kun h afhænger af t. dvs V'(t) = πr (dh/dt)

2) π og h er konstante og kun r afhænger af t . Dvs. V'(t) = πh d(r2)/dt

3) indsæt h=3r giver: V(t) = π*r2*3r    =>   V'(t) = 3π d(r3)/dt


Skriv et svar til: Bestem dV/dt eller V'(t)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.