Kemi

HASTER - beregningsskema

13. november 2009 af rie123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Formålet er at undersøge jernindholdet i jerntabletter ved redoxtitrering med ceriumsulfat.

Nu har jeg så det problem at jeg simpelthen ikke kan finde ud af at regne videre ud. Har disse resultater, og kender formlerne:

M=m/n og n=m/M og C=n/v og m=n*M

Men udfra de resultater jeg har, kan jeg jo ikke komme videre, da jeg kun har V og M.?

Vi titrerede med Ce40 og havde brugt 10,7*10-3 mL før reaktionen skiftede farve.

                               Fe2+(aq)  + Ce4+(aq) --> Ce3+(aq) + Fe3+(aq)
M(g/mol)                      55,85          140,12            140,12          55,85
m(g)
n(mol)
c(mol/L)
V(L)                                                 10,7*10-3

Ville være helt genialt hvis I kunne hjælpe !
på forhånd, tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2009 af mathon

du må være i besiddelse af koncentrationsoplysninger


Svar #2
13. november 2009 af rie123 (Slettet)

 0,10M Ce(SO4)2 opløst i 0,5M svovlsyre
1M svovlsyre

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2009 af mathon

n(Fe2+) = n(Ce4+) = (10,7*10-3 L)·(0,10 mol/L) = 0,00107 mol     da 10,7·10-3 mL må formodes at være
                                                                                                 10,7·10-3 L
ækvivalerende

0,00107 mol Ce(SO4)2 = (0,00107 mol)·(332,24 g/mol) = 0,3555 g Ce(SO4)2


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2009 af mathon


                               Fe2+ (aq)   +  Ce4+ (aq)   →   Ce3+ (aq)  +  Fe3+ (aq)
M(g/mol)                 55,85           140,12             140,12          55,85
m(g)                      0,05976       0,14993          0,05976       0,14993
n(mol)                   0,00107        0,00107          0,00107       0,00107



Skriv et svar til: HASTER - beregningsskema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.