Kemi

hjælp til kemi aflevering

13. november 2009 af annarosenvang (Slettet) - Niveau: C-niveau

massen af den mængde CO der teoretisk kan dannes ved overstående viste reaktion:
FeO(s) + C(s) ---> CO(g) + Fe(s)

når der tilsættes 100 gram FeO og 50 g Carbon

jeg kan simpelthen ikke regne den ud?

derudover:

bestem massen af den mængde C, der er tilbage efter endt reaktion.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2009 af Gate2 (Slettet)

Det første du ser på i din reaktion, er molforholdet. Her er det 1:1, for alle stoffer.

Så skal du omregne masserne (g), til mol (n) --- udfra denne formel, -- n= m/M. M er den molare masse for stoffet i g/mol.

Hvis ikke du har en tabel, hvor du kan slå stoffernes molarmasse op, så kan du beregne dem udfra den atommasse der er oplyst for grundstofferne i det periodiske system.

Når du har lavet beregningerne, så finder du det stof, som er den begrænsende faktor, -- i dette tilfælde er det FeO.

mol FeO = 100 g / 71,85 g/mol = 1,392 mol. ----> Fe = 1,392 mol, O = 1,392 mol.

Det betyder at der teoretisk kan dannes 1,392 mol CO.

mol C = 50 g / 12,011 = 4,163 mol, heraf indgår 1,392 mol til dannelse af CO, rest C = 2,771 mol.

               FeO       +            C     ----->      Fe          +             CO

g             100                      50                  77,74                   38,99

M             71,85                 12,011           55,845                  28,01

n             1,392                  4,163             1,392                   1,392

massen af C efter reaktion; 2,771* 12,011 = 33,28 g


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2009 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=762657


Skriv et svar til: hjælp til kemi aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.