Matematik

Stokastisk analyse – Doob's max L2 ulighed

13. november 2009 af HiEv (Slettet)

Godaften

Kan nogen hjælpe med denne? Sætningen siger:

For en ikke-negativ L2-sub-martingal er E((Xn*)2)≤4E(Xn2) med Xn*:=maxk≤nXk dvs. ||Xn*||2≤2||Xn||2


Brugbart svar (2)

Svar #1
13. november 2009 af Dynin (Slettet)

#0 udnyt at hvis X≥0 og X2 integrabel så er E(X2)=2∫0tP(X≥t)dt ... der let vises! Derefter haves

||Xn*||22=

E((Xn*)2)=

2∫0tP(Xn1(Xn*≥t))dt≤

2∫0E(Xn1(Xn*≥t))dt=

2∫0(∫Xn*≥t)XndP)dt=

2∫ΩXn(∫0Xn*dt)dP=

2∫ΩXnXn*dP=

2E(XnXn*)≤

2||Xn||2||Xn*||2

hvoraf ||Xn*||2≤2||Xn||2 ... som ønsket ;-)
 


Svar #2
13. november 2009 af HiEv (Slettet)

Oaky tak! Så du bruger sætningen → maksimal uligheden → Tonelli's sætning → Schwartz' ulighed ikk?


Svar #3
13. november 2009 af HiEv (Slettet)

Okay, jeg kan ikke finde "hvis X≥0 og X2 integrabel så er E(X2)=2∫0tP(X≥t)dt " i mine noter .Gider du at vise den for mig?


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. november 2009 af Dynin (Slettet)

#3 det er ellers ret oplagt... for x≥0 er x2=2∫0xtdt=2∫0t1(x≥t)dt ... så med x=X(ω) haves

X(ω)2=2∫0t1X(ω)≥tdt ... hvoraf E(X2)=2∫0tE(1X≥t)dt=2∫0tP(X≥t)dt  ................................DONE :-)


Skriv et svar til: Stokastisk analyse – Doob's max L2 ulighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.