Matematik

Differentialregning

14. november 2009 af Tjobi (Slettet)

 hej, håber en kan hjælpe mig med de 2 opgaver her, er rimelig lost.

en funktion f er bestemt ved f(x) = -2x i 3. + x i 2. + 4x-3
a) vis, at tangenten i punktet P(0,(0,0)) er parallel med linjen m, der har ligningen 4x-y+2=0 

og

en funktion f er bestemt ved f(x) = x i 3. + bx i 2. + 3x + 4,
hvor b er et tal.
a) bestem de værdier af b, for hvilke f er en voksende funktion. 

Håber en kan hjælpe.  


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2009 af mathon

f(x) = -2x3 + x2 + 4x - 3

f '(x) = -6x2 + 2x + 4

f '(0) = -6·02 + 2·0 + 4 = 4    hvorfor tangenten har samme hældningstal som m: y = 4x + 2


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2009 af peter lind

a) To linjer er pallelle netop når deres hældningskoefficient er ens så du skal vise at f'(0) er det samme som hældningen af linjen.

b) Find f'(x). Dette bliver et andet     gradspolynomium. Find toppunktet for denne. Y-værdien for toppunktet må ikke være negativ.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2009 af mathon

f(x) = x3 + bx2 + 3x + 4

f er voksende, når f '(x) > 0  for alle x ∈ Dm(f)


Svar #4
14. november 2009 af Tjobi (Slettet)

 super tusind tak. 


Svar #5
14. november 2009 af Tjobi (Slettet)

Hey Mathon, kan du vise en større udregning på opgave 2? 
ville være great hvis du gad. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. november 2009 af mathon

f '(x) = 3x2 + (2b)x + 3     grafen er en grenopadvendende parabel
hvorfor
f '(x) > 0 for d<0

d = (2b)2 - 4·32 = 4(b2 - 32) = 4(b+3)(b-3)

4(b+3)(b-3) < 0 for -3 < b < 3

konklusion:
             for -3 < b < 3 er f '(x)>0 og dermed f(x) monotont voksende for alle x ∈ R


Svar #7
14. november 2009 af Tjobi (Slettet)

 super, mange mange tak  :D


Svar #8
14. november 2009 af Tjobi (Slettet)

hey mathon, der hvor du har svaret
f(x) = -2x3 + x2 + 4x - 3

f '(x) = -6x2 + 2x + 4

hvorfor fjernes 3 tallet?


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. november 2009 af mathon

(-3)' = (-3·1)' = (-3x0)' = -3·0·x0-1 = 0


Svar #10
14. november 2009 af Tjobi (Slettet)

ja okay haha, men hvorfor gør man det?


Brugbart svar (1)

Svar #11
14. november 2009 af Einsteinette (Slettet)

#10, konstanter, der differentieres forsvinder, eller er 0 om man vil. Forklaring deraf har du i #9.


Svar #12
14. november 2009 af Tjobi (Slettet)

mange tak.


Brugbart svar (1)

Svar #13
14. november 2009 af mathon

fordi en konstant differentieret er lig med 0 uanset konstantens værdi
og
fordi det skulle superforklares for en skeptisk TVIVLER med beskeden indsigt :-)


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.