Matematik

Læse stykke - Hjælp søges!

14. november 2009 af Unknownnigger (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder således: Et skib sejler fra Hanstholm med kurs nordvest og fart 10 knob. Efter 1 time ændres kursen til vest og farten til 15 knob. Efter endnu 2 timer ændres kursen til nord og farten til 12 knob. Der sejles endnu  time. Hvor langt fra Hanstholm befinder skibet sig nu og i hvilken retning fra Hanstholm? ( 1 knob = 1 sømil pr. time, 1 sømil = 1,852 km)

Håber der er nogen der kan hjælpe....


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2009 af jesperher (Slettet)

prøv at tage et ternet papir og indtegn ruten.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2009 af MN-P (Slettet)

Brug et koordinatsystem, hvor N er opad og du starter i 0.

Første time AB =( (1,-1)/√2)*10 sømil =            *1,852 km =

retningsvektor/længden af retningsvektoren*vejlængden for første time

BC=(-1,0)/1*15*2 sømil =                   *1,852 km =

CD=(0,1)/1*12 sømil =                        *1,852 km =

Når du lægger AB, BC og CD sammer får du bådens posision udregn derefter afstanden AD ved hjælp af pythagoras


Skriv et svar til: Læse stykke - Hjælp søges!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.