Kemi

Kemi opgave om pH og nogle andre formler.. Kig forbi

17. januar 2005 af Milla1986 (Slettet)
Indholdet af HCl(g) i luft bestemmes ved at lede luften gennem en vandigopløsning af Natriumhydroxid. Der ledes 1,00 L tør luft med et indhold af HCl(g) gennem 25,0 mL 0,1017 M NaOH ved 25 grader og trykket 1,00 bar.
Herefter titreres opløsningen med 3,72 mL 0,0986 M HCl.

a) opskriv et reaktionsskema for den reaktion, der sker, idet luften ledes gennem opløsningen.

b) beregn stofmængden af OH- i opløsningen efter gennemledningen af luft.

c)Beregn pH for opløsningen efter gennemledningen af luft.

d)Beregn luftens indhold (i volumenprocent) af HCl(g).

Kunne virkelig godt bruge noget hjælp til hele denne opgave:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2005 af frodo (Slettet)

a)
H3O+ + OH- --> 2H2O

b)
n(HCl, titreret)=n(OH-)

c)
vi går ud fra, at dette sker ved 25C:
pOH=-log[OH-] pH+pOH=14

d)n(HCl, luft)=n(OH-, før)-n(OH-, efter)

p*V=n*R*T

Svar #2
17. januar 2005 af Milla1986 (Slettet)

hvorfor er n(HCl, titreret)=n(OH-)?

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2005 af frodo (Slettet)

okay, det skulle måske lige præciseres, at det er den stofmængde OH-, der forsvinder

Svar #4
17. januar 2005 af Milla1986 (Slettet)

er det fordi de reagere 1:1

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. januar 2005 af frodo (Slettet)

jep

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. januar 2005 af frodo (Slettet)

alt i alt, kan du altså sige, at du fra start har en stofmængde OH-.
Der ledes herefter HCl igennem, og der reagerer noget OH-.. Du har nu noget tilbage, og den stofmængde kan du finde ved at finde den stofmængde HCl, der anvendtes til titreringen.

find da den stofmængde HCl, der må have været i luftblandingen, og indsæt det du nu kender i idealgasligningen, med henblik på, at finde volumen

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. januar 2005 af frodo (Slettet)

jeg har fået:

a)H3O+ + OH- --> 2H2O

b) 0,366792 mmol

c)pH=10,11

d)0,22%

Brugbart svar (0)

Svar #8
17. januar 2005 af frodo (Slettet)

sorry:

d) 5,39%

kiggede lige på en anden opgave

Svar #9
17. januar 2005 af Milla1986 (Slettet)

for at finde stofmængden af OH-

er det ikke:

n(OH-)= c * V
n(OH-)=0,1017 * 0,025
n(OH-)= 0,0025 mol

vi regner ikke i mmol

Brugbart svar (0)

Svar #10
17. januar 2005 af frodo (Slettet)

ho, det er stofmængden FØR, men under b), skal du finde stofmængden efter, som er den samme som stofmængden af HCl, som der titreres med, da de reagerer 1:1

Svar #11
17. januar 2005 af Milla1986 (Slettet)

Hvilken formel skal jeg bruge for at regne pH?

- Pufferligning
- Middelstærksyre
- Svag syre
- Stærksyre

vil du ikke skrive formlen?






Brugbart svar (0)

Svar #12
17. januar 2005 af frodo (Slettet)

OH-, er jo en stærk BASE, så brug formlen for en stærk base..

pH= pKv + log[OH-]

Brugbart svar (0)

Svar #13
17. januar 2005 af frodo (Slettet)

hmm.. har vist trykket forkert på lommeregneren, c) pH=12,11

Brugbart svar (0)

Svar #14
17. januar 2005 af frodo (Slettet)

og sørme om det ikke skete en gang til.

Det går bare skide godt i dag! Er vist lidt træt. ;D

nå, men denne gang er jeg sikker: pH=12,17

de andre burde stadig være korrekte

Svar #15
17. januar 2005 af Milla1986 (Slettet)

Men HCl er jo en stræk syre.. er det så ikke den man skal tage efter..

Men tænkte på er du sikker på jeg ikke skal bruge

pOH = -log[OH-]?

kan ikke finde den formel du har skrevet?

for hvad er pKv mener du pKs eller pKb?

Svar #16
17. januar 2005 af Milla1986 (Slettet)

Helt i orden:D

Brugbart svar (0)

Svar #17
17. januar 2005 af frodo (Slettet)

#15:

HCl, er en stærk syre, men vi har jo lige beregnet i b, at der er 0,000366792 mol OH-, tilbage,

så er det altså en opløsning af en stærk base

pOH=-log[OH-]

pH+pOH=pKv <=> pH-log[OH-]=pKv <=> pH=pKv + log[OH-]

pKv, er -logKv
og Kv, er vands ionprodukt, som ved 25C er 10^-14 M^2, og pKv, ved 25 C er da 14

Svar #18
17. januar 2005 af Milla1986 (Slettet)

Jeg får pH = 11,4 eller pH=11,57

Brugbart svar (0)

Svar #19
17. januar 2005 af frodo (Slettet)

[OH-]=0,366792*10^-3mol/(25*10^-3)L=0,1467168 M

pH=14+log(0,1467168) = 12,17

Svar #20
17. januar 2005 af Milla1986 (Slettet)

pOH=-log(0,0025)
pOH=2,60

pH=14-2,60 = 11,4

eller¨'

pOH=-log(0,00376)
pOH=2,42

pH=14-2,42 = 11,56

Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.