Matematik

Ligning og reducering.

15. november 2009 af Frozen1 (Slettet)

Hey..

Sidder med lidt problemer med en ligning og en reducerings opgave.

Nogen der kan hjælpe med dette?

( x + 1 )( x - 1 )( x^2 + 1) = 0

(S – T)•(S + T) – (S + T)^2 + 2•S•T


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2009 af peter lind

Ligningen. Brug nulreglen. Hvis produktet af 2 størrelser er 0 er mindst en af størrelserne 0.

Reducering: gang paranteserne sammen. Brug reglen for kvadratet på en to leddet størrelse og reglen for 2 tals sum gange samme 2 tals differens.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2009 af miniman (Slettet)

x*x, x*(-1), 1*x og 1*(-1)    -->    x^2*-1x*1x-1  -->   x^2-1(x^2+)=0

Mener det er sådan den første skal lyde...


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2009 af peter lind

Nej Nulreglen siger at en af faktorene skal være 0 altså x+1=0 eller x-1=0 eller x2+1=0


Skriv et svar til: Ligning og reducering.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.