Kemi
Molar entalpitilvækst
17. januar 2005 af
Micc_86 (Slettet)
Hejsa - jeg har lige en kemiopgave her, som jeg skal aflevere i morgen. Men jeg er ikke sikker på, at jeg har lavet den rigtig, så er der lige nogen der ville kigge på den?
Opgave:
Decan forbrænder fuldstændigt ifølge reaktionsskemaet:
2 C10H22(l) + 31 02(g) -> 20 CO2(g) + 22 H20(g)
Den molare entalpitilvækst er bestem til -12,59 MJ/mol
a) Beregn Hm for C10H22(l)
Min løsning (nøjes med at skrive tabelværdierne ind indstedet for formlen!!)
delta-Hm = (20*-393,5 + 22*241,82 - (2*Hm(C10H22(l)) + 31*0,0))kJ/mol
ved at isolere Hm(C10H22(l)) fåes:
Hm(C10H22(l)) = (12590 kJ/mol - (-2549,96 kJ/mol))/2
Hm(C10H22(l)) = -5020,02 kJ/mol
Er dette forkert??
Opgave:
Decan forbrænder fuldstændigt ifølge reaktionsskemaet:
2 C10H22(l) + 31 02(g) -> 20 CO2(g) + 22 H20(g)
Den molare entalpitilvækst er bestem til -12,59 MJ/mol
a) Beregn Hm for C10H22(l)
Min løsning (nøjes med at skrive tabelværdierne ind indstedet for formlen!!)
delta-Hm = (20*-393,5 + 22*241,82 - (2*Hm(C10H22(l)) + 31*0,0))kJ/mol
ved at isolere Hm(C10H22(l)) fåes:
Hm(C10H22(l)) = (12590 kJ/mol - (-2549,96 kJ/mol))/2
Hm(C10H22(l)) = -5020,02 kJ/mol
Er dette forkert??
Svar #1
17. januar 2005 af frodo (Slettet)
ser umiddelbart korrekt ud, uden, at jeg har slået værdierne efter..
Har du husket at det er vand på GAS-form?
den fejl laver jeg nemlig tit selv
Har du husket at det er vand på GAS-form?
den fejl laver jeg nemlig tit selv
Svar #2
17. januar 2005 af Micc_86 (Slettet)
EJ FORPOKKER...der er jo masser af fejl i besked #1 .... tsk tsk. Retter det lige :P
Svar #3
17. januar 2005 af Micc_86 (Slettet)
Opgave:
Decan forbrænder fuldstændigt ifølge reaktionsskemaet:
2 C10H22(l) + 31 02(g) -> 20 CO2(g) + 22 H20(g)
Den molare entalpitilvækst er bestem til -12,59 MJ/mol = - 12590 kJ/mol
a) Beregn Hm for C10H22(l)
Min løsning (nøjes med at skrive tabelværdierne ind indstedet for formlen!!)
delta-Hm = (20*-393,5 + 22*-241,82 - (2*Hm(C10H22(l)) + 31*0,0))kJ/mol
ved at isolere Hm(C10H22(l)) fåes:
Hm(C10H22(l)) = (-12590 kJ/mol + 13190,04 kJ/mol))/-2
Hm(C10H22(l)) = -300.02 kJ/mol
Så skulle det vist være korrekt :)
Decan forbrænder fuldstændigt ifølge reaktionsskemaet:
2 C10H22(l) + 31 02(g) -> 20 CO2(g) + 22 H20(g)
Den molare entalpitilvækst er bestem til -12,59 MJ/mol = - 12590 kJ/mol
a) Beregn Hm for C10H22(l)
Min løsning (nøjes med at skrive tabelværdierne ind indstedet for formlen!!)
delta-Hm = (20*-393,5 + 22*-241,82 - (2*Hm(C10H22(l)) + 31*0,0))kJ/mol
ved at isolere Hm(C10H22(l)) fåes:
Hm(C10H22(l)) = (-12590 kJ/mol + 13190,04 kJ/mol))/-2
Hm(C10H22(l)) = -300.02 kJ/mol
Så skulle det vist være korrekt :)
Skriv et svar til: Molar entalpitilvækst
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
