Matematik

Brøk - decimaltal - procent!

15. november 2009 af dendererdårligtilmatematik (Slettet)

Hej.

Jeg har en opgave for der lyder på at jeg skal lave:

35% om til brøk og decimaltal.

7% om til brøk og decimaltal.

125% om til brøk og decimaltal.

95&% om til brøk og decimaltal.

Hvad er de i brøk og decimaltal?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2009 af maddse (Slettet)

procent svarer til andel ud af 100.

35% svarer til 35 ud af 100.

Som brøk er det

35/100 = 7/20 (sidste brøk er forkortet med 5)

og som decimal tal

35/100 = 0.35


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2009 af Knotz (Slettet)

Ja, du skal tænke på at procent bare betyder pr. 100, altså hundrededele, så det er dejlig let at regne med... Det vil også sige at du får decimaltallet ved at dele procent-tallet med 100 (fx. 125 %/100 = 1,25)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2009 af mathon

decimaltal = procenttal divideret med 100


Skriv et svar til: Brøk - decimaltal - procent!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.