Kemi

pKs

15. november 2009 af Burton13 (Slettet)

Skal beregne pKs for en ukendt syre.

0,1035 g af en monohydron syre titreres med 0,0500 M NaOH og når der er tilsat 21,0 ml måles pH i opløsningen til 3,35. Jeg ved jeg skal bruge pufferligningen.

Ville være skønt med en kickstart :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2009 af vindhansen (Slettet)

 1) opstil reaktionsligning

2) opstil ligevægtsudtrykket

3) bestem protoniseringsgraden synonymt med dissociationsgrad (synonymet med hydroniseringsgrad (?)) 


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. november 2009 af mathon

hvis 21,0 mL titrator er lig med ½Vo
er
    pKs = pH = 3,35             (da nb = ns)


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. november 2009 af Fzang (Slettet)

Jeg har tilfældigvis fået samme opgave (hvem har ikke fået den?)

Jeg har gjort som i det vedhæftede billede. Er dog ikke sikker på om det er helt rigtigt.

Vedhæftet fil:Kemi.png

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2009 af vindhansen (Slettet)

 Ihukom Brønssted og Bjerrum. Men der er stadig forhold der er værd at overveje.


Skriv et svar til: pKs

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.