Matematik

Ligning hjælp til mig! :)

15. november 2009 af Venersmukke (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej :) er der nogen som der kan hjælpe mig med den her ligning?

8x(x-3)=88+4x(5+2x)=?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2009 af Frank Sinatra (Slettet)

Start med at gang parenteserne ud og sæt ligningen lig nul og løs ligningen.

F.eks. 8x * (x - 3) = 8x^2 - 24x.

og isolér så¨x.

Du får

8x^2 - 24 x = 88 + 20x + 8x^2. (8x^2 går ud af ligningen, da det står på begge sider)

-24x = 88 + 20x (træk 20x fra begge sider)

-44x = 88 (isol'er x ved at dividere med -44)

x = 88/-44 (bum bum bum)

x = -2

Sådan ;-)


Skriv et svar til: Ligning hjælp til mig! :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.