Matematik
Keglestub
17. januar 2005 af
Matti17 (Slettet)
"V = 1/3 * pi * h*(R_nederst^2+r_øverst^2+R_nederst*r_øverst)
Én keglestub med rumfang, hvor der gælder, at r = h -2 og R = 2h-4. Benyt grafregneren til at bestemme h, r og R for denne keglestub."
Har mistet min grafregner... Skal jeg mså bare regne det ud manuelt vha. massere af substitutioner? Evt. er der en med grafregner som vil lave denne delopgave for mig.
Én keglestub med rumfang, hvor der gælder, at r = h -2 og R = 2h-4. Benyt grafregneren til at bestemme h, r og R for denne keglestub."
Har mistet min grafregner... Skal jeg mså bare regne det ud manuelt vha. massere af substitutioner? Evt. er der en med grafregner som vil lave denne delopgave for mig.
Svar #1
17. januar 2005 af sigmund (Slettet)
Du kan sætte r=h-2 og R=2*h-4 ind i udtrykket for V, løse for h, og til sidst finde r og R ved indsættelse. Der skulle ikke være de store problemer i det, selv om det nok ville være endnu nemmere med en grafregner.
Skriv et svar til: Keglestub
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
