Matematik

Vektorer & analytisk geometri 1

17. november 2009 af Jone (Slettet)

Hej alle

Har en opgave, jeg er meget usikker på. Håber nogen kan hjælpe? Tak

Opg.

I et koordinatsystem er der indtegnet et rektangulært skråplan ABCD og en lodret mast FT. Masten er forankret i skråplanet med 4 wirer. En af disse wirer er fastgjort i punktet S, og er parallel med vektoren

r = (-5, 5, -19)

A=(10, -10, 0) , B=10, 10, 0) , C=(-10, 10, 4 ) , D=(-10, -10, 4) , F=(0, 0, 2) og T=(0, 0, 22)

1) Bestem en parameterfremstilling for linjen gennem T og S, og bestem en ligning for den plan, som skråplanet ligger i.

2) Bestem koordinatsættet til S, og bestem længden af wiren TS.

Bestem parameterfremstillingen ikke ved at aflæse punktet T=(0,0,22) som et fast punkt. Så paramterfremstillingen bliver (x, y, z)= (0, 0, 22) + t(-5, 5, -19) Passer det?


Skriv et svar til: Vektorer & analytisk geometri 1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.