Matematik

Ligning for tangenten

17. november 2009 af Takeo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan bestemmer jeg med blyantsmetode en ligning for tangenten i det givne punkt P?

a)  f(x)=2x^2+1         P(1,f(1))


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. november 2009 af Isomorphician

Brug tangentens ligning:

y = f'(x0)(x - x0) + f(x0)

hvor x0 = 1.

Find de ubekendte i tangentens ligning og udregn.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2009 af gubirie (Slettet)

f(1)=2*1^2+2


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. november 2009 af VIIS (Slettet)

f(x) = 2x2+1           P(1,(1))

f '(x) = 2*2x2-1 = 4x = 4*1= 4

x0 = 1

f(x) = f(1) = 2*12 + 1 = 3

y = f '(x0) (x -x0) + f(x0)

      4 (x - 1) + 3

      4x - 4 + 3

y = 4x -1


Skriv et svar til: Ligning for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.