Matematik

Projektion af vektor på linje

17. november 2009 af Skipperkold (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej, jeg er kørt fast i dette:

Beregn projektionen af vektoren a=(-5,8) på linjen med ligningen 6x-8y+13=0

Håber nogle kan hjælpe, skal aflevere på torsdag.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2009 af Dynin (Slettet)

#0 find en retningsvektor for linien og kald denne b ... da er ab=(a•b/|b|2)b projektionen af a på liniens retningsvektor


Svar #2
18. november 2009 af Skipperkold (Slettet)

 Hvordan gøres dette, er lidt i tvivl i denne situation ?


Skriv et svar til: Projektion af vektor på linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.