Matematik

Cirklens ligning

18. januar 2005 af Lst (Slettet)
Hey hey.

Har lige bladret igennem nogle af de andre forum tråde, hvor ingen af dem var istand til at hjælpe.

Mit problem:

x^2 - 6x + y^2 + 8y = 0

Denne ligning skal skrive om så den fungerer som cirklens ligning.

Har prøvet forskellige ting uden at de ville gå op.

(x-3)^2 + 36 + (y+4)^2 + 64 = r^2

Kan ikke helt se hvad jeg gør forkert, det er sikkert bare mig der er sjusket. Håber i kan hjælpe.

[Lst]

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2005 af fister (Slettet)

Hvor kommer 36 og 64 fra? 3^2=9 og 4^2=16, når du lægger til på 'den ene side' skal der også lægges til på 'den anden side' ;)

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2005 af frodo (Slettet)

for det første, er dette forkert:

(x-3)^2 + 36 + (y+4)^2 + 64 = r^2

det er ikke lig r^2, det er lig 0

for det andet, så kan du da aldrig få 36 og 64, og som der står i #1, skal tallene være hhv 9 og 16, men de skal trækkes fra.

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2005 af mullerouge (Slettet)

y = (x-3)^2 + (y+4)^2 = 9+16

= 25
Så ser du at radius = V25 = 5
0g at c= (3,-4)

Svar #4
20. januar 2005 af Lst (Slettet)

Har fundet ud af den nu.

Det krævede bare et hurtigt kig i min bog, på den rigtige side.

Ellers tak :)

Skriv et svar til: Cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.