Matematik

løsning af: 6e^2x-6e^x = 0 hjælp! laver fejl! :)

18. november 2009 af lot2frans (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har nogle problemer med følgende ligning, da jeg får det til x=1, mens facitlisten og lommeregneren får det til x= 0 :)

Har virkelig brug for, at nogen lokaliserer fejlen og hjælper mig videre :)

Jeg gør følgende:

6e2x - 6ex = 0

⇔6e2x = 6ex

⇔6e2x / ex = 6

6ex = 6

⇔ ex = 6/6 = 1

ln(e) * x = 1

x = 1

Hvad er fejlen? :)

På forhånd tak! ! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2009 af Isomorphician

Husk at bruge ln på begge sider af lighedstegnet.


Svar #2
18. november 2009 af lot2frans (Slettet)

Nårh ja, dumme mig -.-

mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: løsning af: 6e^2x-6e^x = 0 hjælp! laver fejl! :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.