Matematik

Tangentlining

18. november 2009 af bechson (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej skal bestemme ligningen for  tangenten til f(X) = x^2-5x+4 som har røringspunkt (1,1)

Så finder jeg f '(x) = 2x-5

 Der efter a og b

ender med -3x+4

HJÆLP kan ikke få det til at passe


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2009 af peter lind

f(1)=0 så det kan ikke passe at tangenten har et røringspunkt i (1,1)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2009 af Sara Lykke (Slettet)

Ja det er rigtigt at f'(x) = 2x-5

Tangenten hældning bestemmes

a = f'(1) = 2*1-5 = -3

Dvs. tangentens ligning er t(x) = -3x+b

Tangentens skæring med y-aksen bestemmes

t(1) = 1

1 = -3*1+b

4 = b

Dvs. tangenten til f(x) med røringspunkt (1,1) har ligningen t(x) = -3x+4

Er det sort snak eller er du med på det nu?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2009 af Sara Lykke (Slettet)

Nåh ja good point Peter..


Svar #4
18. november 2009 af bechson (Slettet)

Opgave beskrivelse skrevet af:

Funktionen er f er givet ved forskriften
f(x) x^2-5x+4

Grafen for f er integent  på bilag 2( bare en indtegning)

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i røringspunktet (1,f(1)) og indtegn tangenten på bilag 2 

Det er hvad jeg får af vide


Svar #5
18. november 2009 af bechson (Slettet)

Okay men hvis vi sætter dette ind f.eks. graph så synes jeg ikke den rammer (1,1)


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. november 2009 af peter lind

og da f(1)=0 betyder det at du skal finde tangenten til f i røringspunktet (1, 0)


Svar #7
18. november 2009 af bechson (Slettet)

Hvorfor står der så i opgaven det er til (1,1) og det bliver da aldrig  f(1)= 0


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. november 2009 af peter lind

I #0  og #7 skriver du i (1, 1) i #4 skriver du i (1, f(1) ). Jeg kan selvfølgelig ikke læse opgaven, som du har liggende; men (1,1) stemmer ikke med den funktion du opgiver i #0 


Skriv et svar til: Tangentlining

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.