Matematik

mat c

18. november 2009 af matemati (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle

er der nogen der er god til gåder da jeg har etn opgave jeg har sat og kikket på

den lyder.:

summen af 2 tal er 27. produktet af de samme 2 tal er 180  ........ find de to tal


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. november 2009 af Danner39 (Slettet)

OK, Det vil sige vi har to ligningen med to ubekendte:

x+y = 27

x*y = 180

Resten kan du nok godt finde ud af.


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. november 2009 af Sara Lykke (Slettet)

Opstil to ligninger

x+y = 27 og x*y = 180

Du har nu 2 ligninger med 2 ubekendte. Isoler en af de ubekendte f.eks. x.

x = 27-y

Sæt dette udtryk for x ind på x's plads i den anden ligning

(27-y)*y = 180

27y-y^2 = 180

Bestem y ved at løse andengradsligningen.

Når du har bestemt y sætter du det kendte y ind i en af ligningerne x+y = 27 og x*y = 180 og udregn x.

Lyder det forståeligt?


Svar #3
18. november 2009 af matemati (Slettet)

tak skal i have det var en stor hjælp........smil


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2016 af thatwaseasy (Slettet)

tsk amicam


Skriv et svar til: mat c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.