Matematik

differentialregning

18. januar 2005 af Chrizzer (Slettet)
hej...
jeg er lidt i tvivl med hvad og hvordan jeg skal gøre når der står beregn den værdi af x for hvilken f har minimum..

f(x)= kvadratrod x + 4/x

Jeg håber at der er en der kan hjælpe mig... Tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2005 af Katty (Slettet)

Diffentier f(x), sæt f(x) lig 0 for at finde vandrette tangenter. Lav fortegnsvariation for f'(x), heraf kan det x aflæses, for hvilken f har minimum.

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2005 af Katty (Slettet)

sæt f'(x) lig nul selvfølgelig

Svar #3
18. januar 2005 af Chrizzer (Slettet)

oki... men det har jeg prøvet jeg kan bare ikke få den til at gå op....?

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2005 af Katty (Slettet)

f'(x) = 1/(2*sqrt(x)) - 4x^-2

f'(x) = 0

x = 4


Svar #5
18. januar 2005 af Chrizzer (Slettet)

tak... det var dejligt men hvordan... jeg ved godt at resultatet skal være 4 men hvordan

Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.