Matematik

Differentialregning

19. november 2009 af Jensrmb (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen.

Jeg håber i kan hjælpe mig med at, løse disse to opgaver.

Givet en funktion

Opgave 1)
a) Beregn de x hvor funktionen f har en tangent med hældning 0.
b) Tegn grafen for og indtegn også tangenterne med hældning 0. Gerne ved brug af TI-interactive.
c) Aflæs hvor grafen for f er hhv. voksende og hvor den er aftagende.

Opgave 2)
Bestem ligningen for tangenten til grafen for i punktet


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2009 af mathon

skriv lige teksten færdig og oplys hvilken funktion, der er tale om


Svar #2
19. november 2009 af Jensrmb (Slettet)

Hej Mathon :)

det er kun det der står i opgaven. Der er ikke mere tekst


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2009 af mathon

hvad med funktionen ?

Opgave 2)
Bestem ligningen for tangenten til grafen for i punktet

er ikke færdigskrevet


Svar #4
19. november 2009 af Jensrmb (Slettet)

Hov :) , det var min fejl . Undskyld .
 

opgave 2) Bestem ligningen for tangenten til grafen for f (x) = 2x2 - x 1 i punktet (1, f (1))


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. november 2009 af maddse (Slettet)

1) Bestem f(1)

2) bestem hældningen a som f'(1)

3) bestem tangentligningen ved indsættelse af (x,y) = (x,f(x)) i

y = ax+b


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. november 2009 af mathon

f (x) = 2x2 - x 1     (plus eller minus 1) ??


Svar #7
19. november 2009 af Jensrmb (Slettet)

Det er + .
Den kan åbenbart ikke kopiere det ind. Det er derfor det kager sådan :)

Ing2009 - Taak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. november 2009 af mathon

f (x) = 2x2 - x + 1

f '(x) = 4x - 1

f '(xo) = 4xo - 1 = 0      for tangent med hældning 0


Svar #9
19. november 2009 af Jensrmb (Slettet)

Mange taak :)


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.