Matematik

tangenten til grafen ka nogen H.

19. november 2009 af doha (Slettet) - Niveau: B-niveau

spørgsmål er at ska finde tangenten til grafen for f i punktet (6,10) eller bestem toppunkt for grafen,

funktion ser sålades ud: f(x)=-x^2+4x+2

aner ikke hvordan skal jeg gør dt?

jeg har toppunt og d. for den graf.

d=24

toppunkt= 2,6


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2009 af Duffy

Brug tangentligningen...


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2009 af mathon

punktet må være (6,-10)                    måske er det her, vanskeligheden ligger ?

f '(x) = -2x + 4

f '(6) = -2·(6) + 4 = -8

tangentligningen i (6,-10):
y = f '(6)(x-6) + (-10)
 


Skriv et svar til: tangenten til grafen ka nogen H.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.