Matematik

Differentialregning II

20. november 2009 af Trabjerg7 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har følgende opgave, håber der er nogen der kan give mit et hint om hvad jeg skal gøre;

Bestem den mindste afstand fra punktet (0,1) til funktionerne;

1. f(x) = √x

2. f(x) = x3 + x

3. f(x) = ln(x2)

På forhånd, tak for hjælpen! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2009 af mathon

Bestem den mindste afstand fra punktet (0,1) til funktionerne  →  Bestem den mindste afstand fra punktet (0,1) til en tangent til funktionerne


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2009 af mathon

y = f '(xo)(x-xo) + f(xo)

t: f '(xo)x - y + (f(xo)-f '(xo)xo) = 0

      dist(t,P(0,1)) = |f '(xo)x - y + (f(xo)-f '(xo)xo)| / √((f '(xo))2 + (-1)2)

hvoraf

     dist(t,P(0,1))min beregnes


Skriv et svar til: Differentialregning II

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.