Matematik

DIfferentialkvotient! HJÆLP

21. november 2009 af brugerslettet (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej alle sammen, jeg har endnu en opg. som lyder:

 linjen y = 2x - 8 skærer parablen y = x^2 - 7x + 10 i to punkter. bestem skæringspunktet mellem tangenterne til parablen i disse to punkter.

Jeg vil bare vide hvordan finder man skæringspunktet mellem tangenterne? :)

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2009 af mathon

st skæringspunkt
kræver bl.a.
samme 2.koordinat

hvoraf
                  x2 - 7x + 10 = y = 2x - 8


Brugbart svar (2)

Svar #2
21. november 2009 af Sara Lykke (Slettet)

Jeps :)

Bestem x-koordinaterne til skæringspunkterne ved at isolere x i ligningen x2 - 7x + 10 = 2x - 8

Bestem y-koordinaterne ved at indsætte disse x-koordinater i en af funktionerne

Du har nu skæringspunkterne mellem de to funktioner, som er røringspunkterne for de tangenter du skal finde

Bestem tangenterne t1 og t2

Find x-koordinaten til skæringspunktet mellem tangenterne ved at løse ligningen t1 = t2

Bestem y-koordinaten til skæringspunktet mellem tangenterne ved at indsætte x-koordinaten i t1 eller t2


Skriv et svar til: DIfferentialkvotient! HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.