Matematik

Tangenter til grafen for f?

21. november 2009 af 89Daniel89 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vi har en funktion: f(x)=x3-3x2-22x+5

Bestem ligninger til de tangenter til grafen for f der har hældningskoefficienten 2.

Jeg har problemer med Diffrentialregning, så jeg ved ikke hvad man skal gør :O


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2009 af Isomorphician

Først skal du finde f'(x).

Derefter skal du løse f'(x) = 2 for at finde de x0'er du skal bruge i tangenternes ligninger:

y = f'(x0)(x - x0) + f(x0)


Svar #2
21. november 2009 af 89Daniel89 (Slettet)

Hmm hvordan løser man f´(x)=2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2009 af Isomorphician

Som en andengradsligning.


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. november 2009 af mathon

f '(x) = 3·x3-1 - 3·(2·x2-1) - 22·1·x1-1 = 3x2 - 6x - 22         da x1 = x og x0 = 1

f '(xo) = 2
dvs                3xo2 - 6xo - 22 = 2
     


Skriv et svar til: Tangenter til grafen for f?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.