Matematik

optimering, hjælp

22. november 2009 af 5631

Hej jeg sidder lidt fast i en optimeringsopgave.

f(x)=0,35x-(0,2x+100+30sin(0,006x)  x tilhøre intervallet (0:1000)

Vis ved at benytte f'(x) at fortjenesten har en størsteværdi og bestem denne.

Jeg har fundet f'(x) og sat denne lig 0 og isoleret x heri.

x=(COS-1(-0,15/-0,18)/0,006) = 97,614

Men når det er en funktion med cosinus er der tre løsninge.

x1=(COS-1(-,15/-0,18)/0,006)

x2=(COS-1(-0,15/-0,18)/0,006)+n*2pi    n tilhøre mængden af hele tal

x3=-(COS-1(-0,15/-0,18)/0,006)+n*2pi

Her opstår mit problem, da jeg er nødt til at bestemme hvilken løsning der giver mit maksimum, hvordan skal det beregnes???


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. november 2009 af peter lind

sæt de 2 sidste løsninger ind i den oprindelige ligning og find for hvilken n det er størst. Du skal også se på hvad resultaterne bliver for x=0 og x=1000


Svar #2
22. november 2009 af 5631

vil du være sød at uddybe dit svar,  for jeg er ikke helt sikker på jeg har forstået det.


Svar #3
22. november 2009 af 5631

Ved godt jeg er til besvær, men er der ikke en der vil være sød at forklare mig hvordan det skal gøres, for jeg har ikke forstået det.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2009 af peter lind

f(x1+2npπ)=0,35(x1+2npπ)-(0,2(x1+2npπ)+100+30sin(0,006(x1+2npπ))
f(-x1+2npπ)=0,35(-x1+2npπ)-(0,2(-x1+2npπ)+100+30sin(0,006(-x1+2npπ))


Svar #5
22. november 2009 af 5631

Er ked af at sige det, men det er ike stort brugbart.

Da jeg jo er nødt til at finde en bestemt værdi for n, da jeg skal bruge en eksakt vædi for ekstremaet, da jeg senere skal bregne  fortjenestens størsteværdi.


Skriv et svar til: optimering, hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.