Matematik

Differentialkvotient - kan ikke! :(

23. november 2009 af brugerslettet (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen. Jeg kan finde ud af opgaven, :( plz Help

En parabel er givet ved funktionen f(x) x^2 - 2x + 2. Bestem koordinaterne til skæringspunkterne mellem parablen og linjen med ligningen y = x + 2. Betem derefter ligningerne for tangenterne til parablen i de to skæringspunkter???

PLz help Me :(

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2009 af Alkymisten (Slettet)

Mht til første del af opgaven skal du løse f(x)=y mht.l x


Svar #2
23. november 2009 af brugerslettet (Slettet)

ja det kan jeg godt, altså finde x og y koordinaterne, men anden del af opgaven forstår jeg ik, hvordan jeg skal udregne!


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2009 af Isomorphician

Benyt tangentens ligning:

y = f'(x0)(x - x0) + f(x0), hvor x0 er x-værdien i skæringspunktet.


Svar #4
23. november 2009 af brugerslettet (Slettet)

okay tak :) nu forstår jeg den bedre hehe


Skriv et svar til: Differentialkvotient - kan ikke! :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.