Fysik

Graf af en vogn som accelerere

23. november 2009 af Sweppers (Slettet)

Jeg har et spørgsmål til en ( t, v) graf og en (f ,a) graf hvor jeg har af en vogn som accelerer ned af et skråplan.

Kan nogle forklare mig, hvorfor graferne ikke går igennem (0,0)? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Det kommer an på hvor du lægger dit nulpunkt, det er et pørgsmål om valg af koordinatsytem.Den første kan skrives

v(t)=v0+a*t, hvad står "f" for i den anden?


Svar #2
23. november 2009 af Sweppers (Slettet)

Jeg bruger Logger Pro koordinatsystem. grafen starter i (0,050 , 0.170) men hvorfor går den ikke igennem (0,0) det kan jeg ikke hitte ud af :S

f er det relative fald.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

det er sandsynligvis fordi det ikke kan skrive det så nøjagtigt. Kender ikke det system, men hvis v0 = 0 m/s, så starter den også i (0,0), da v(0) = 0


Svar #4
23. november 2009 af Sweppers (Slettet)

ok. mange tak for hjælpen, det vil jeg prøve :)


Skriv et svar til: Graf af en vogn som accelerere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.