Fysik

Opg. om stråling (fysik)

19. januar 2005 af Nillep (Slettet)
Hej, jeg håber at der er en der kan hjælpe med denne opgave:

-En person har en radioaktiv kilde placeret direkte på huden. Denne kilde udsender alfa-stråler. Kilden har en udstrækning på 0,40 cm2 og en aktivitet på 0,15 Mbq. Partiklernes energi er 6,0 MeV.

1. Beregn effekten, som afgives til huden af alfa-kilden.

-- Kan I give mig et hint til hvad jeg skal gøre?

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2005 af Peden (Slettet)

Ja, kig på hvad bq betyder. (det betyder henfald pr. sekund)

Svar #2
19. januar 2005 af Nillep (Slettet)

skal jeg bruge den her formel:
A = k*n

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2005 af Peden (Slettet)

Nu skal du ikke bare fræse formler igennem, men gerne forstå det :)

0,15Mbq = 150.000 partikler/sekund

150.000partikler/sekund * 6,0MeV = X J/s

Regn MeV om til joule og gang med 150.000 så er det fint.

Svar #4
19. januar 2005 af Nillep (Slettet)

Jeg er ikke så klar i hovedet i dag ;P
Men jeg tror jeg er begyndt at forstå nu.. Altså Det vil sige at der skal 1000000 bq til en 1 mbq? jeg troede at der gik 1000 til.

hvis man skal omregne Mev om til joule, så skal man finde ud af hvor mange j der går på en pj?

1 pj = 1000 joule?

formel: 1 MeV = 0,160 pj
1 Mev = 160 joule ?

6 Mev = 6/160 = ... Joule?

Men tak for din hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2005 af Peden (Slettet)

M = mega = million = 10^6
P = peta = 10^15

Hvorfor al den snak om peta?
Du skal bare find ud af hvad en elektronvolt svarer til i joule, og så ellers gange op.

Svar #6
19. januar 2005 af Nillep (Slettet)

Ved pj mente jeg "pikujoule".. Jeg troede at pj skulle omregnes til joule før jeg kunne gange op med 150.000 bq.

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. januar 2005 af Peden (Slettet)

ahh piko, troede du mente peta.

Hvis bare du fjerner alle dekadiske præfikser, ved at gange med 10^x så går du sjældent galt i byen.

Svar #8
19. januar 2005 af Nillep (Slettet)

ehm.. jeg forstår ikke helt hvad du mener?

Skriv et svar til: Opg. om stråling (fysik)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.