Matematik

tangentligning for punktet (4,f(4))

23. november 2009 af zentobi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens (;

har aflevering for til imorgen og er ved og rive hovedet af mig selv :D kan simpelthen ikke huske hvordan man løser tangentligning for:

f(x) = √x

i punktet (4,f(4))

jeg kan ik finde mine noter.. men normalt kan jeg sagtens finde ud af det :O men håber der er en der vil hjælpe mig med hvad jeg skal gøre (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2009 af peter lind

Ligningen for tangenten til f(x) i punktet (x0, f(x0) ) er y = f'(x0)(x-x0))+f(x0)


Svar #2
23. november 2009 af zentobi (Slettet)

ja det ved jeg godt men kan ikke huske hvad jeg gør når der står ,f(4) i stedet for hvis der stod (4,4)


Svar #3
23. november 2009 af zentobi (Slettet)

altså først finder jeg x0=4

men så f(4)=√4

og hvad gør jeg så?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. november 2009 af peter lind

f(4) = kvrod(4) =2, så du skal finde tangenten i (4, 2)


Skriv et svar til: tangentligning for punktet (4,f(4))

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.