Matematik

statistik hjælp

23. november 2009 af Nim22 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. Har problemer med opgave 2 c, e,g og h.

ved ik hvilke formler og fordelinger jeg skal kigge på.

nogen hints?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2009 af peter lind

Det ser lidt underligt ud. Du har åbenbart ikke problemer med  a og f. og det er de fordelinger og tilsvarende formler, du du har fundet der, du skal bruge. Du kan formentlig endda slå resultaet direkte op i dit regneark.


Svar #2
23. november 2009 af Nim22 (Slettet)

jeg har os problemer med f, nogen ide til hvilken fordeling den følger? det skal være en fordeling, der beskriver personer i en tidsperiode.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2009 af peter lind

Det er en Poisson fordelig. For meget små tidsintervaller må du regne med at sandsynligheden for at der kommer nogen er proportional med tidsintervallets længde. Det er det der ligger i ankommer i jævn strøm.


Svar #4
23. november 2009 af Nim22 (Slettet)

tak for hjælpen, det hjalp mig os igang med de andre opg


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. november 2009 af cassi23 (Slettet)

Nogen der har en anelse om hvordan man løser opgave 1. i ??


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. november 2009 af peter lind

Hvad er du i tvivl om?


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. november 2009 af cassi23 (Slettet)

altså kan ikk rigtig finde ud af hvordan man finder den gennemsnitlige fordeling over 365 dage.

Tænker lidt at man skal bruge en eller anden fordeling.. men kan ikke finde ud af hvilken og hvilke tal man skal benytte sig af.


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. november 2009 af cassi23 (Slettet)

altså om jeg skal benytte mig af middelværdien eller sandsynligheden for at der er overskud på en given dag


Brugbart svar (1)

Svar #9
23. november 2009 af peter lind

Det er en binomialfordeling med p = sandsynligheden for positiv fortjeneste og n=365.


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. november 2009 af cassi23 (Slettet)

Hmm.. men altså jeg har SSH til at være ca. 0,79 og hvis jeg så skal finde den gennemsnitlige fortjeneste siger jeg

E(y)=n*P= 290.796.

Men mener ikke at man kan sige at dette er sandsynligheden, for at kravet om at den gennemsnitlige fortjeneste per dag er positiv.


Brugbart svar (1)

Svar #11
23. november 2009 af peter lind

Du skal bruge at Y = 5X-450. er en normalfordeling med middelværdi 5*M(X) -450 og en spredning, der er 5 gange så stor som spredningen for X. Ud fra det kan du så regne sandsynligheden for Y ≥ 0 ud.


Brugbart svar (0)

Svar #12
23. november 2009 af cassi23 (Slettet)

ok.  tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: statistik hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.