Matematik

Differentialligning - find min fejl!

24. november 2009 af Raikke (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej..

jeg sidder og er igang med at vise at A(t) opfylder A'(t)=-k*(A(t))^n, hvilket også i begyndelsen gik godt, men nu er jeg kommet til at se jeg har lavet en fejl, eller mangler jeg nogle mellemregninger.

er der ikke nogen der vil være søde og kigge om i kan se hvad jeg gør galt? :)

jeg har vedhæftet filen, og markeret der hvor jeg ser problemet med *FEJL*

kh Rikke

Vedhæftet fil: diff.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal have f'(y) = (n-1)*k*y-n*dy/dt = (n-1)*k*y-n*k*(n-1)1/(n-1) = k2/yn * (n-1)n/(n-1)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Og nu er jeg blevet lidt træt af at svare, for jeg får ingen post mere herinde fra, så jeg kan ikke se, om der er svaret på mine indlæg


Svar #3
24. november 2009 af Raikke (Slettet)

ehm, jeg kan bare ikke se hvordan du så kan få ligningen til at blive til

A'(t)=-k*(A(t))^n


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Det er dit g ' (t) der er forkert, det bliver k*(n-1)1/(1-n). Og så kan jeg ikke forstå, hvorfor du sætter g(t) ind. Du kan bare kalde den y, som der står eller y(t)


Skriv et svar til: Differentialligning - find min fejl!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.