Matematik

Vilkårlige trekanter, beregning af sidestykke

24. november 2009 af bullern (Slettet) - Niveau: C-niveau

I en vilkårlig trekant er de forskellige vinkler hhv. 26, 47 og 107.

Derudover kender jeg højden = 21,2

Opgaven lyder på at beregne de forskellige sider i trekanten + et areal.

Jeg kan umiddelbart ikke komme videre.

Er der mon nogen som ligger inde med nogle formler eller lignende?

På forhånd tak, Jeanie.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2009 af mathon

hvilken højde ?


Svar #2
24. november 2009 af bullern (Slettet)

glemte jeg vist ja, højden fra C :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2009 af mathon

vinkel
              A = ?
              B = ?
              C = ?

med den vilkårlighed i tekstopfattelsen
er
der ikke noget at sige til,
at du har "beregningsproblemer" :-)
 


Svar #4
24. november 2009 af bullern (Slettet)

Ja, det går rigtigt godt - det glemte jeg helt, undskylder mange gange.

Vinkel A = 26°
Vinkel B = 47°

Vinkel C = 107 grader
Hc = 21,2
 


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. november 2009 af mathon

   a = hc/sin(47°) = 21,2/sin(47°)

   b = hc/sin(26°) = 21,2/sin(26°)

   c = hc/tan(26°) + hc/tan(47°) = 21,2((1/tan(26°)) + 1/tan(47°))


Svar #6
24. november 2009 af bullern (Slettet)

Mange tak! :)


Skriv et svar til: Vilkårlige trekanter, beregning af sidestykke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.